czwartek, 5 kwietnia 2012

ekspresowo truskawkowo


Nigdy nie przyszło mi do głowy aby w lecie zamrozić truskawki i cieszyć się nimi zimą. Na szczęście ma mama pomyślała o tym, ba, pomyślała i o mnie dając mi podczas ostatniej wizyty jedną porcję.


Początkowo miał być tylko koktajl, no ale skoro ciasto francuskie kosztowało tylko 2 zł, powstały i ciastka.
Błyskawiczny pomysł na słodki podwieczorek, dla tych którzy w kuchni mają dwie lewe ręce, jak i dla tych, którym się akurat dziś nie chce ;)
Płat gotowego ciasta francuskiego kroje na 8 części, kładę truskawki, posypuję cukrem, szczelnie zawijam i do piekarnika, ok 180 stop., jakieś 20 minut - tak żeby były zrumienione jak lubicie.


W między czasie, gdy ciastka się pieką, resztkę truskawek łączę z mlekiem i jogurtem, wszystko miksuję.


I gotowe! Jeszcze tylko cukier puder i się delektuję!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...